T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KONAK - Osman Kibar Ortaokulu

Tarihçe

Okulun Kısa Tanıtımı

           Okulumuz 1989 yılında İzmir Milli Eğitim Vakfı tarafından yaptırılmıştır. 

Okulun Kısa Tanıtımı

           Okulumuz 1989 yılında İzmir Milli Eğitim Vakfı tarafından yaptırılmıştır. Binanın yapıldığı arazi çevre halkı tarafından Hıfzı Paşa´nın bahçesi köşkü diye anılıyor.

          Osmanlı İmparatorluğu döneminde Rumeli Beylerbeyliği, Muğla ve Arabistan Valiliği yapan Hıfzı Paşa´nın bu binayı 1883 yılında yaptırdığı yine çevrede uzun yıllar yaşayan kişilerce beyan ediliyor. Daha sonraları 1913 yılında Hıfzı Paşa´nın vefatı ile arazi çocukları olmadığından yakınlarına, zamanla yağenlerine devrediyor.

          Çevrede okul ihtiyacının duyulması İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü´nün ve İl Özel İdaresi´nin girişimleri ile Hıfzı Paşa´nın bahçesi istimlaken İl Özel İdaresi´ne satılıyor.

          İzmir Milli Eğitim Müdürü Muammer ŞANLI ve Vali Nevzat AYAZ´ın ilgileri ile İzmir Milli Eğitim Vakfı tarafından bu araziye bir okul yaptırılıyor. Yine İzmir Milli Eğitim Vakfı´nın teklifi ile bu okula İzmir´de uzun yıllar Belediye Başkanı olarak hizmet eden İzmir Enternasyonel Fuarını tüm dünyaya tanıtan merhum Osman Kibar´ın adı veriliyor. Osman Kibar Ortaokulu 1989-1990 Öğretim yılında Eğitim Öğretime açılıyor.

          Okulumuz 2785 metrekarelik bir araziye sahiptir. Bu arazinin 322 metrekarelik kısmında okul binası bulunmaktadır. Geri kalan 2463 metrekarelik bölüm ise oyun bahçesi olarak değerlendirilmektedir. Ancak bunun bir kısmında kayalık alan bulunmakta Anıtlar Kurulu- Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bu konuda çalışmalar yapılmış, kayalık alan üzerine ek bina, spor salonu vs... gibi talepler Anıtlar Yüksek Kurulu tarafından red edilmiştir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 21.02.2019 - Güncelleme: 21.02.2019 14:56 - Görüntülenme: 971
  Beğen | 8  kişi beğendi